• Historie

    MEMORABELE MOMENTEN

     

    1932
    Oprichting en het eerste voetbalveld aan de radioweg. Voor aanvang van de wedstrijden moesten de restanten van de radiomasten eerst met zand bedekt worden.

    1935 
    Het eerste kampioenschap en de verhuizing naar het veld in de Maasstraat, gelegen in de laagte achter de huidige tennisvelden.

    In 1938 
    verhuist men naar de Bergstraat in de laagte naast het huidige sportveld of te wel: “De wei van Melsen”

    1939 
    Oprichting van een tweede elftal

    1940 
    Overgang van de R.K.Voetbalbond naar de Nederlandsche Voetbalbond. In de oorlogsjaren staat het voetballen op een laag pitje. Pas in 1945 wordt weer gestart. Het veld heeft veel geleden en wordt door de leden opgeknapt.

    In 1942 
    voetbalt men in de Langstraat. Door mortiervuur en antitank-kannonnen werd dit veld in enkele minuten omgeploegd en onherstelbaar beschadigd.

    In 1945 
    start men weer met frisse moed bij het oude kerkhof. Hier werd menig gevecht uitgevochten. Bij Denen werd omgekleed en werd in de bekende voederbakken gewassen.

    Op 9 september 1964 
    werd het huidige sportpark feestelijk in gebruik genomen. De kleedlokalen waren gevestigd in de huidige kantine. Het hoofdveld was het huidige trainingsveld.

    In 1967 
    wordt het veteranen elftal opgericht door B. Rovers en J. de Bruyn.

    In 1970 
    wordt de jeugdafdeling opgericht door F. Pennings, K. de Bruyn en W. v.d. Hoogen.

    In 1974 
    wordt het damesvoetbal opgericht. Jan Ermers en Sjeng Jacobs proberen de dames het voetbal bij te brengen.

    In 1978 
    treden voor het eerst pupillen en meisjes tot het jeugdvoetbal toe.

    In 1979 
    wordt de eerste appelactie gehouden.

    In 1982 
    wordt het 50 jarig bestaan gedurende 4 dagen uitvoerig gevierd.

    In 1983 
    wordt het clubblad “ Het Kopstootje” geboren. De naam wordt bedacht door Wim van de Meer. De redactie bestaat uit o.a. G. Zeegers, P. Francissen, H. Daanen, W. Hendriks en T. Loeffen.

    1984
    Het spelregelteam wordt Nederlands kampioen en A. Ebben wordt individueel Nederlands kampioen.

    In 1986
    wordt de eerste “ Walk Inn” gehouden.

    In 1989 
    wordt het spelregelteam wederom Nederlands kampioen en wordt Marco Klaassen Nederlands kampioen.

    1990 
    Sambeek 1 wordt kampioen en promoveert naar de eerste klasse van de onderafdeling “de Maasbuurt”. De degradatie naar de tweede klasse geschiedt twee jaar later.

    1992 
    Het 60 jarig bestaan van de Voetbalvereniging. Het feest wordt met o.a. een zeskamp en een sport-speldag voor de jeugd gevierd.
    J. Jansen ontvangt de Gouden KNVB speld i.v.m. het feit dat hij 30 jaar lang in het bestuur zitting heeft. W. Hendriks en B. van Well ontvangen de zilveren speld, terwijl W. Verstraaten en P. Schaminee de bronzen speld uitgereikt krijgen.
    Cor Havens neemt na 30 jaren als consul afscheid en krijgt de Gouden KNVB speld uitgereikt.

    In 1994 
    wordt de regeninstallatie aangeschaft en komt er helaas een einde aan het damesvoetbal in Sambeek.

    In 1995 
    wordt de kantine grondig verbouwd. Belangrijke pionnen hierbij zijn M. Koenen en T. Jacobs.
    Tevens viert de jeugdafdeling het 25 jarig bestaan. Alle elftallen vertoeven een weekend elders. Enkele elftallen houden een survival in de Belgische Ardennen, De pupillen verblijven een weekend in de blokhut te Mook en het A team reist af naar Italië.
    Ook wordt er een sportspeldag gehouden en komt Raymond van der Gouw naar Sambeek om tijdens de finale van de penaltywedstrijden als doelman op te treden. Het D team speelt tegen het D1 team van VVV uit Venlo en na afloop houdt trainer R. Reinierse een trainingspraatje.

    In 1996 
    wordt het spelregelteam tweede bij de landelijke finale. Willem Bouwman wordt echter Nederlands kampioen.

    In 1997 
    Wordt een nieuw clubblad opgericht ” De Middenstip”.

    Op 1 januari 2001 
    wordt de voetbalvereniging geprivatiseerd. In de zomer van 2001 worden de kleedlokalen volledig gerenoveerd. Tijdens de seizoenafsluiting wordt het nieuwe logo bekend gemaakt.

    2002
    Op 18 mei 2002 wordt het 70 jarig bestaan gevierd d.m.v een feestavond voor 
    alle leden.
    Op deze avond wordt tevens afscheid genomen van Jo Peters die na vele jaren 
    enthousiast werken met jeugd en senioren de club gaat verlaten.
    Voor de jeugd wordt op 25 mei een prachtige sport en speldag gehouden.

    2003
    Na jarenlang onderhandelen met de gemeente wordt in het najaar van 2003 de parkeerplaats eindelijk bestraat.

    2004
    In juni  wordt de eerste versie van de website  gepubliceerd. Het clubblad de Middenstip houdt op te bestaan.

    2005
    In april wordt onder  alle velden  een regeninstallatie aangelegd.

    In september wordt tijdens de algemene leden vergadering  besloten tot de bouw van en nieuwe kantine.

    2007
    In juni wordt het 75 jarig bestaan gedurende 4 dagen  op grootse wijze gevierd met o.a. op 16 juni een wedstrijd tegen de oude Godenzonen van Ajax met o.a. Sjaak Swart., Michel Kreek,Gerrie Muhren, Danny Muller en Dick Schoenakert. Ongeveer 1100 toeschouwers bezoeken deze wedstrijd. Ondanks een hevige regenbui is het een geweldig feest op het prachtig versierde sportpark

    Tijdens de feestavond wordt het nieuwe clublied van VV Sambeek bekend gemaakt. A Ebben is de maker van dit nieuwe lied.

    In het laatste kwartaal van 2007 wordt gestart met de bouw van de nieuwe kantine.

    2008
    Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de nieuwe kantine een prachtig gebouw wordt. De feestelijke opening is op zaterdag 15 november.

    2009
    Eerste clubsite online.

    2012
    Op 3 juni wint het meisjes D-zevental de bekerfinale met 5-3 van district zuid ll. Deze wedstrijd wordt in Susteren gespeeld tegen vv Eijsden. Uit handen van districtmanager Jan Terburg ontvangen de meiden een geweldige beker. Een geweldige prestatie en een zeer verdiende overwining van Chantal, Marloes, Anouk, Nomi, Saar, Sanne,Iza, Fleur,Esra en Maud en hun leiders Eric en Luc.
    Op 18 augustus wordt de eerste presentatiedag gehouden, Op deze dag worden van alle teams en van elke speler individueel een foto gemaakt. Hiervan worden voetbalplaatjes gemaakt, die men kan verzamelen in een persoonlijk album.
    Deze actie is opgezet door  Albert Heijn te Boxmeer. Door het doen van boodschappen kan men de voetbalplaatjes verzamelen.

    2014
    Voor het eerst in de geschiedenis van Voetbalvereniging Sambeek promoveert Sambeek 1 naar de 5e klasse van de KNVB Zuid 2.Na een lange en spannende strijd, tussen Toxandria, Vios’38 en Sambeek, eindigt Sambeek op de 2e plaats. Deze geeft recht op rechtstreekse promotie. Van de 26 wedstrijden, won Sambeek er 21, speelde 3 maal gelijk en verloor slechts 2 wedstrijden. Met een doelsaldo van 83 voor en slechts 24 tegen, werd het tweede met slechts 2 punten achterstand op Vios. 

    2018
    In september is een vernieuwde clubsite online gegaan (2.0). 

    2020-2021.

    Dit seizoen werd de competitie voortijdig beëindigd i.v.m. de corona pandemie.

    2021-2022

    In het seizoen 2021-2022 komt Sambeek 1 uit in de 5e klasse D. Dit betekent dat er regelmatig naar (midden) Limburg afgereisd moet worden.  Ook in het begin van het seizoen, waren de gevolgen van de Corona pandemie nog te merken. Gedurende enkele weken lag de competitie stil en later werden diverse wedstrijden zonder publiek gespeeld. Tegen alle verwachtingen in deed Sambeek 1 het voortreffelijk en streed lang mee om het kampioenschap, dat uiteindelijk werd behaald door Kronenberg. Sambeek won de 2e periode titel en eindigde uiteindelijk op de 3e plaats. Dat betekende dat het promotiewedstrijden moest spelen tegen de fusieclub Sv DWSH’18 uit Wilbertoord en St. Hubert, dat uit kwam in klasse 5E. Op 12 juni trad Sambeek aan in Wilbertoord. Sambeek was duidelijk de betere ploeg en na een 0-0 ruststand liep het door doelpunten van Roel Derks en Bas Eising uit naar een 0-2 stand. Hierna kreeg het diverse mogelijkheden om de score uit te breiden , maar helaas lukte dit niet. In blessuretijd moest het zelf nog een toevalstreffer incasseren. Eindstand 1-2

    Een week later werd onder grote publieke belangstelling de thuiswedstrijd gespeeld .In de warming up moest Sambeek een enorme tegenvaller incasseren. Keeper Jesse Derksen moest geblesseerd afhaken en werd op het laatste moment vervangen door Flynn Hendriks. In het eerste half uur was Sambeek opnieuw de beste ploeg, maar echte kansen leverde dit niet op. Hierna werd DWSH sterker , maar ook zij wisten niet te scoren en was het bij de rust nog steeds 0-0.

    Na een kwartier in de 2e helft kreeg DWSH een penalty, die werd benut. Even later wist Tim Derikx via een kopbal de gelijkmaker te scoren. DWSH zette nog eenmaal aan en een kwartier voor tijd  wisten ook zij met een kopbal te scoren. Na 90 minuten stond er dan ook 1-2 op het scorebord en moest er verlengd worden. In de eerste helft kreeg DWSH enkele grote kansen en kroop Sambeek enkele keren door het bekende oog van de naald. Er werd echter niet gescoord en ook in de tweede helft van de verlenging niet. Daardoor moesten strafschoppen de beslissing brengen.  Keeper Flynn Hendriks werd de held van Sambeek. Hij wist 3 maal de penalty te stoppen en 1 maal werd de strafschop tegen de lat geschoten. Flynn werd slechts 1 maal gepasseerd. Bij Sambeek waren Bas Eising en Maik Brandts wel trefzeker en zo slaagde Sambeek er in om voor het eerst in 90 jaar te promoveren naar de 4e klasse KNVB. Een geweldig succes voor trainer John Klaassens uit Leunen, die met trainerspensioen ging.